maandag 6 januari 2014

Buitenlui - Het schiet, maar niet op

Er waren belangrijke ontwikkelingen in BZV gisteravond. Niet alleen zijn de eerste dames naar huis gestuurd, ook was er sprake van diepgang. Bovendien was er een verjaarspartijtje, al klinkt dat veel leuker dan het was.

Yog hurts
De jarige was Patrick. Hij was aanvankelijk best opgetogen over het feit dat hij zijn verjaardag op Bonaire vierde. Immers: normaal gesproken is het altijd rond het vriespunt op zijn verjaardag en nu kon hij deze fuif gewoon in z’n korte broek vieren!
Die korte broek klopte, maar helaas zat hij nog steeds dichtbij het vriespunt: Aletta.
Zij doet niet aan feestjes, zij werkt. En van haar stagiairs verwacht ze exact hetzelfde.
De jarige werd dan ook maar zeer beperkt in het Caribische zonnetje gezet. Het zou Aletta gesierd hebben als ze hem een cadeautje had gegeven (een strandwandeling, een zoen, een vliegticket terug naar Nederland) – maar niks van dat alles. Zij ging yoghurt maken en hij mocht erbij zitten en zijn bek houden.
Happy birthday Patrick!

Koen en Jan zetten ondertussen een boom op over de gang van zaken op hun stagebedrijf. Het was duidelijk dat ze een beetje bezorgd waren over de tendens. Al dat timmeren en geiten melken is best leuk, maar het doel waarvoor ze naar Bonaire gingen was ‘opdubbelen’ en daar komt nu verrekte weinig van terecht.
Vervolgens ging Koen de dialoog met Aletta aan over dit punt van zorg. Hij trok er een bekommerd hoofd bij en ze wisselden gedurende ongeveer anderhalve minuut enkele holle frasen. Daarna bedankte Koen haar hartelijk en vroeg de kijker zich af wat hij in vredesnaam was opgeschoten met deze tussentijdse stage-evaluatie.

Hij ziet ze vliegen
Bij Johan gebeurde er a whole lot of nothing.
Johan vroeg een beetje naar de liefdesverledens van zijn vrouwen, maar de antwoorden interesseerden hem niks. Wat voor hem telt is dat de dames nu bij hem zijn. En hij heeft geen liefdesverleden, dus daarover zijn ze snel uitgepraat.
Wel begint Johan z’n zelfbeeld te veranderen, en niet ten goede. Hij vindt zichzelf helemaal het mannetje nu hij drie vrouwen te logeren heeft. Hij ziet zichzelf niet langer als de kans- en sexappealloze vrijgezel, maar als een MAN, een man met drie vrouwen! Wat een verrassende wending in zijn leven! Tegenwoordig moet hij de dames werkelijk van zich af slaan, denkt hij.

Ik wil zijn feestje niet bederven, maar er is natuurlijk niks van waar. Hij is nog steeds kans- en seksloos. Maar ja, ik zoek een verklaring voor het feit dat hij gisteravond heel de tijd een vliegenmepper beet had. Dat was echt het enige opmerkelijke in Denemarken. Ik vind Johan altijd al een beetje viezig en die vliegenmepper maakte het er niet beter op.

Diepgang
Jos zette zijn stiekeme onderzoekje naar de erotische kwaliteiten van de meiden voort.
Deze keer zette hij hun bereidheid om hun ledematen in andermans lichaamsholten te steken af tegen hun enthousiasme voor deze activiteit. Net als vorige week gebruikte hij bij de test een koe om de aandacht af te leiden. Zo lijkt het net of ze iets heel agrarisch verantwoords aan het doen zijn.

Leonie heeft het spelletje door. Zij weet precies wat ze moet doen om Jos te krijgen waar ze ‘m hebben wil. Dus ze jaste haar arm tot aan de oksel in de koe en kirde dat ze dit ‘vet cool’ vond. “Hoe viezer hoe beter!” voegde ze er ook nog aan toe. Dat hoort Jos graag.

Willemijn deed ook een dappere poging, maar ze was al te laat. Jos had haar al lang van de kandidatenlijst geschrapt en Willemijn werd dus naar huis gestuurd.

“But I swear it was in self-defence!”
Jan had een Plan.
Jan had namelijk niet zo’n zin om de boeman te zijn die vrouwen van z’n erf stuurt. Dus hij dacht: dat gaan we anders doen. Hij gaf de vrouwen een wapen in handen. Letterlijk.

De vrouwen reageerden enthousiast, maar vooral omdat Jan zelf ook een geweer had. “Een man met een geweer geeft me een veilig gevoel”, werd er beweerd. Dat dacht de vriendin van Oscar Pistorius ook eens een keer en we weten inmiddels hoe het met haar is afgelopen. Maar afijn. Just saying.

Jan had het zo bedacht dat als hij er een beetje een Wild West toestand van zou maken die vrouwen elkaar wel zouden uitmoorden. Dan hield hij er vanzelf eentje over, die blijkbaar ook nog eens goed kon schieten, en dan had hij een vrijstelling voor de eliminatierondes (Wie Is De Mol meets BZV).

Alleen: het plan werkte niet.
Florence was weliswaar de beste schutter, maar ze liet de andere vrouwen in leven en daarmee dwarsboomde ze Jan z’n plannetje. Voor straf moest ze terug naar Nederland. Ze was daar heel verdrietig over, maar ik kreeg het idee dat het haar meer om Canada ging dan om Jan.

Zonder Florence wordt de competitie bij Jan lekker overzichtelijk: Juud versus Gluut.

Juud zette weer een bak nootjes op tafel (hou op met die nootjes! HOU OP!!) en Gluut hulde zich in en oranje shirtje waardoor ze nogal op een wortel leek, maar waarschijnlijk had ze het doel om op te vallen. Want oh, ze wil Jan.

En nu doorpakken
Of er op Bonaire ooit nog toenadering gezocht gaat worden vraag ik me af.
Mocht het in Denemarken zover komen dan denk ik dat ik even wegkijk, want Johan die tongzoent met een van die dozen is nou niet bepaald een beeld dat ik op mijn netvlies wil hebben.
Op de boerderijen van Jos en Jan zie ik zo intussen echter wel potentieel ontstaan voor een eerste kus. Gluut wil Jan en in het kader van ‘check je chickje’ kan ik me voorstellen dat hij vroeg of laat wel iets gaat ondernemen.

Voor Jos geldt dat als hij niet oppast hij mild aangerand gaat worden door Leonie.
Ik hoop van harte dat er dan ook een koe is om de aandacht af te leiden.

Geen opmerkingen:

U Zei?! - Deel 36

De laatste maanden verzamelde ik weer heel wat verhaspelingen. Hierbij de nieuwe lijst. Om de donkere dagen en de gedeeltelijke lockdown wat...